Seeking help with C170 and C525 webcam please

Discussion about this major DATV Project. See https://wiki.batc.org.uk/The_Portsdown_Transmitter
Post Reply
VK3MN
Posts: 11
Joined: Tue Oct 19, 2021 2:49 am

Seeking help with C170 and C525 webcam please

Post by VK3MN » Fri Nov 26, 2021 5:11 am

Hello All
I am seeking help, I am trying to get my PD4 to work with my C525 and C170 web cams.
According to the wiki they are supported.

My set up is PD4 with original 7 inch screen and pluto running 202111200 software.

When I select the test-card by its self it works fine and great TX pictures.

When I select the PI camera it works fine.

But when I depower and unplug the PI Cam and I plug in ether the C170 or C525 separately there is no RF output when I transmit
and the LED on the web cam does not light up.

When plugged in separately I can see the web cams when I push the C920 monitor button .

I have tried different symbol rates but no RF out.

Using putty both the web cams identify ok, attached is the C170 printout and the INFO screen.

What am I doing wrong or are there other settings I need to make somewhere ?

Any help would be greatly appreciated Thanks.
73
Bruce VK3MN
Attachments
c170-scan-.jpg
c170-scan-.jpg (41.05 KiB) Viewed 510 times
info-button.jpg
info-button.jpg (71.63 KiB) Viewed 510 times

g0mjw
Posts: 1748
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:15 am

Re: Seeking help with C170 and C525 webcam please

Post by g0mjw » Fri Nov 26, 2021 1:59 pm

Try just webcam rather than C920?

G8GKQ
Site Admin
Posts: 2290
Joined: Sun Mar 22, 2009 1:21 pm

Re: Seeking help with C170 and C525 webcam please

Post by G8GKQ » Fri Nov 26, 2021 6:11 pm

Hi Bruce

Your problem is that the Porstdown with Pluto is only tested at Symbol Rates up to 1 MS (as stated here https://wiki.batc.org.uk/Portsdown_4_Pluto).

The Test Card might work at higher SRs, but Webcams certainly do not. Try it at a reasonable symbol rate like 500 kS. You should get RF and pictures.

If you need 4 MS, you must use a LimeSDR Mini (not LimeSDR USB) with the DVB firmware. It's only a Raspberry Pi!

Dave

g0mjw
Posts: 1748
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:15 am

Re: Seeking help with C170 and C525 webcam please

Post by g0mjw » Fri Nov 26, 2021 6:16 pm

Sorry, I didn't spot that Bruce was trying to put 4ms through a Pluto!

VK3MN
Posts: 11
Joined: Tue Oct 19, 2021 2:49 am

Re: Seeking help with C170 and C525 webcam please

Post by VK3MN » Thu Dec 02, 2021 11:49 pm

Hello all, thanks for replys, much appreciated.
Its been +30'c in the shack this week and too hot to do much, thats Melbourne weather for you.
After much experimenting with the c170 and c525 I seem to have found a solution to my problem of no rf out from the Pluto

All my previous testing has been with the Audio turned OFF.

I have found if I turn the Audio ON from webcam, I now get rf out and good pictures up to 4K,
if I turn the audio off again, no rf.
Cheers
Bruce VK3MN

Post Reply

Return to “The Portsdown Digital ATV System”