Stream becomes inactive regularly

Area for discussing streaming over the Internet, especially as it relates to ATV
Forum rules
This forum is run by the BATC (British Amateur Television Club), it is service made freely available to all interested parties, please do not abuse this privilege.

Thank you
G8GKQ
Site Admin
Posts: 1235
Joined: Sun Mar 22, 2009 1:21 pm

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8GKQ » Thu Nov 08, 2018 12:30 pm

Thanks for the report Kay

I had thought about the time/time zone issue - I may make it configurable in a future update.

Dave

G8NZR
Posts: 24
Joined: Mon Dec 16, 2013 9:49 am

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8NZR » Fri Nov 23, 2018 4:21 pm

Hi Dave

First failure in a while - today it failed 12:57 (Friday 23/11) and just clicking the 'Start' the streaming continued okay.

73, Kay.

G1BVI
Posts: 153
Joined: Wed Aug 02, 2017 7:32 am

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G1BVI » Fri Nov 23, 2018 6:30 pm

I have had VL streaming and this evening Portsdown screen simply says valid stream detected.


Do not know if this is the same on other streams
73
Nick

G8GKQ
Site Admin
Posts: 1235
Joined: Sun Mar 22, 2009 1:21 pm

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8GKQ » Sat Nov 24, 2018 12:46 pm

Kay

Thanks for the report. Here's the situation:

Our volunteer system admin (Phil M0DNY) correctly applied a security update on the server yesterday at 1256. There was an unavoidable 5 second loss of service which briefly disconnected all the streams. Eighteen streams immediately re-authenticated and reconnected. Three did not: GB3GG, GB3GV and GB3YT.

I've e-mailed the 3 repeater keepers directly to investigate the problem further.

Dave, G8GKQ

G8GKQ
Site Admin
Posts: 1235
Joined: Sun Mar 22, 2009 1:21 pm

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8GKQ » Sat Nov 24, 2018 12:49 pm

Nick - re GB3VL streaming. It works OK on my Portsdown. Is it working for you today?

Dave

G1BVI
Posts: 153
Joined: Wed Aug 02, 2017 7:32 am

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G1BVI » Sun Nov 25, 2018 4:36 pm

it works Dave but I sometimes still get the same msg .
I tried it on a couple of other streams and on one I got the same result.
I am running the latest build but have now (10 mins ago) forced anotherupdate having just read one of your threads.
Watch this space I will monitor again and see what happens.
Also noted that stream from GB3TV has broken.
I was repeater stream hopping this am it showed a street image,
Now its just a black image,


73 and Kind Regards

Nick

G8GKQ
Site Admin
Posts: 1235
Joined: Sun Mar 22, 2009 1:21 pm

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8GKQ » Mon Nov 26, 2018 3:29 pm

Hi Nick

The omxplayer application used by the Portsdown to display streams does not always correctly display the contents of the stream. The fault seems to lie in the application, not in the Portsdown itself, so I am unable to fix it. The "valid stream detected" message is an attempt to sticky-plaster the fault, rather than simply display a black screen as used to happen.

I'm unable to improve omxplayer as it is not our application. It really is only a bonus add-on for the Portsdown transmitter.

Dave

G1BVI
Posts: 153
Joined: Wed Aug 02, 2017 7:32 am

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G1BVI » Mon Nov 26, 2018 4:39 pm

Hi Dave
Its a great bonus
I only mentioned it because another station seemed to have experienced the same.

73

Nick

G8NZR
Posts: 24
Joined: Mon Dec 16, 2013 9:49 am

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8NZR » Fri Nov 30, 2018 8:09 am

Something a little different happened last night.

The stream failed at 00:05 and had 380 attempts only to reconnect until 00:38, but then it recommenced the 10 second cycle of attempt/reconnect/fail until I restarted it manually this morning.

I'll email Phil direct as well.

73 Kay
G8NZR/GB3YT

G8NZR
Posts: 24
Joined: Mon Dec 16, 2013 9:49 am

Re: Stream becomes inactive regularly

Post by G8NZR » Sun Dec 02, 2018 6:27 am

Another fail on streaming last night (Sat/Sun) which again was a bit different...

1:11am - Failed but re-connected okay
2:44am - Four failed attempts to re-connect
2:47am - Attempt/Reconnect/Fail 10 second loop until I manually re-started the stream.

73 Kay
G8NZR/GB3YT

Post Reply

Return to “Streaming”