Page 1 of 1

Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Thu Feb 28, 2019 3:26 pm
by G4GHD
I'm using an old Global Invacom SNF-031 C120 Single Universal LNB on my 1.2M dish, I'm pretty sure it's PLL type, but can't find a spec. sheet stating so. Given that I'm not having any problems with SR1000 and over signals on Es'hail-2 but yet to receive anything below that rate, I'm beginning to wonder if that could be the cause.

Re: Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Thu Feb 28, 2019 3:43 pm
by moonbase
It is definitely a DRO LNB and not a PLL

Re: Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Fri Mar 01, 2019 1:47 pm
by G4GHD
Many thanks.

Any recommendations on a C120 flange PLL LNB?

Re: Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Fri Mar 01, 2019 4:30 pm
by g0mjw
I do not know of any C125 PLL LNBs. I have a C120 channel master horn on my 1.2m dish.

I used an octagon and a surplus c120 horn. I cut the horn off the octagon and the flange off the old horn. Joined the LNB and Flange.
C120.jpg
C120.jpg (665.59 KiB) Viewed 617 times
Mike

Re: Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Fri Mar 01, 2019 8:50 pm
by G4GHD
Ah, I was hoping there'd be a PLL version, not sure my metalwork skills are up to your solution.

Re: Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Sat Mar 02, 2019 7:45 am
by g0mjw
Metalwork skills? A hacksaw, areldite and a hose clamp for a bit of mechanical reinforcement?

Re: Global Invacom SNF-031 LNB - PLL?

Posted: Sat Mar 02, 2019 6:01 pm
by G4GHD
I didn't realise you'd simply glued them together, doesn't sound too difficult then...