Locked No Video

Discussions about the new Ryde "Set-top Box" Style Digital ATV Receiver
Post Reply
g4eml
Posts: 310
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Locked No Video

Post by g4eml » Sat Aug 29, 2020 3:01 pm

I thought it was time I had a play with the Ryde receiver.
I Installed the latest version from github and connected up my IR receiver and minitiouner.

The IR remote works fine and I can navigate the menus but I am only getting “Locked No Video” on the screen when I try to receive any transmissions including the beacon. It changes to “Not Locked” when the signal stops or I tune away.

I have checked the minitiouner is working on the pc and signals are decoded fine. 9dB MER on the beacon.

Am I missing something obvious here?

Colin G4EML

g4eml
Posts: 310
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Re: Locked No Video

Post by g4eml » Sat Aug 29, 2020 4:14 pm

Tried a fresh build on a new SD Card, same result.
Tried the development build, same result.
I watched closely during the build and didn’t spot any errors when loading or building packages.

g4eml
Posts: 310
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Re: Locked No Video

Post by g4eml » Sat Aug 29, 2020 7:55 pm

Tried running on a 4GB Pi instead of the 2GB one and the same result.

Then tried moving the HDMI cable to the other socket and it started working!
I am sure I tried that previously and it did not work, so maybe my 2GB Pi has one HDMI not working. I will retry at a later date.

For reference the HDMI socket that worked is the one nearest to the power socket.

The confusing thing is that the menus and screen appeared to be working, just no video.

I see now that it is mentioned in the wiki but maybe the correct HDMI port also needs to be highlighted in the github install instructions.

Now to try to get some sound which is not working at the moment.

Colin G4EML

g4eml
Posts: 310
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Re: Locked No Video

Post by g4eml » Sat Aug 29, 2020 8:13 pm

No sound was due to my monitor being wrongly detected as DVI instead of HDMI.

Setting hdmi_drive=2 in. /boot/config.txt fixed this.

G8GKQ
Site Admin
Posts: 1820
Joined: Sun Mar 22, 2009 1:21 pm

Re: Locked No Video

Post by G8GKQ » Sat Aug 29, 2020 8:30 pm

Hi Colin

Thanks for all the feedback. I have just created an FAQ page linked from the Ryde Introduction on the Wiki, rather than expand the GitHub readme.
https://wiki.batc.org.uk/Ryde_FAQ

Dave

g4eml
Posts: 310
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Re: Locked No Video

Post by g4eml » Sat Aug 29, 2020 9:22 pm

Thanks Dave,

I thought it was worth reporting my experiences.

Now I have it working I am impressed. It seems to behave very well.

I look foreword to seeing how it develops.

Colin.

Post Reply

Return to “The Ryde Digital ATV Receiver”