Wrong Pluto Selected

Forum for discussion about the Langstone Microwave Transceiver that shares some features with the Portsdown. Wiki: https://wiki.microwavers.org.uk/Langstone_Project
Post Reply
g0mjw
Posts: 1583
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:15 am

Wrong Pluto Selected

Post by g0mjw » Tue Apr 13, 2021 8:55 pm

I have been puzzled for a while why my langstone doesn't select the right Pluto. It grabs the one on the network connected to my QO100 system and not the one inside the case. Dave, G8GKQ suggested it is because it looks for the router - is there any way to disable this? I can see where it is in the code and alter it but there is no make file so it isn't clear how to rebuild with mods.

Is it as simple as running build?

Mike

g4eml
Posts: 400
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Re: Wrong Pluto Selected

Post by g4eml » Tue Apr 13, 2021 10:30 pm

By default Langstone looks for the device name Pluto.local If both your devices have the same name then which one it chooses is network dependent.

You shouldn’t need to rebuild anything. But if you wanted to you just execute the build command.

The Pluto is now defined using the set_pluto command. This allows you to specify an IP address or a device name. Assuming whatever you set is unique then it should force it to use the correct Pluto.

Colin.

g0mjw
Posts: 1583
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:15 am

Re: Wrong Pluto Selected

Post by g0mjw » Tue Apr 13, 2021 10:41 pm

Thanks Colin,

Where is the set pluto command?

Mike

g4eml
Posts: 400
Joined: Thu Apr 26, 2018 9:36 am

Re: Wrong Pluto Selected

Post by g4eml » Tue Apr 13, 2021 10:49 pm

It’s in the Langstone directory. (Assuming you have updated recently)

Log in using SSH

Langstone/update (if you need to update)

cd Langstone
./set_pluto

Post Reply

Return to “The Langstone Microwave Transceiver”